За нас винаги социалната политика е била приоритет и това

...
 За нас винаги социалната политика е била приоритет и това
Коментари Харесай

Георги Гьоков пред КНСБ: За БСП абсолютен приоритет е овладяването на инфлацията и увеличаването на доходите


 „ За нас постоянно обществената политика е била приоритет и това го доказахме през последните 7 месеца. Изпълнени сме с решителност да продължим това, което започнахме в съдружния кабинет. ” Това съобщи Георги Гьоков, лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за 27 МИР – Стара Загора, на среща сред Българска социалистическа партия и КНСБ.
Левицата бе показана още от Георги Свиленски, лидер в 24 МИР – София, Христо Проданов, лидер в 23 МИР- София, Иван Кръстев и Иван Айолов, претенденти за народни представители от Стара Загора.
В началото на срещата президентът на КНСБ Пламен Димитров срещна присъстващите с Меморандума за социално-икономическо развиване на България 2022-2026 година на най-голяма българска синдикална организация. Георги Гьоков означи, че вижда голямо съвпадане в задачите, отразени в меморандума и тези на Българска социалистическа партия.
На траялата повече от 2 часа среща претендентите за народни представители от коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” дадоха отговор на множеството заложени въпроси от страна на синдикатите. Бяха разисквани тематики в сферите на труда и обществената политика, образованието, опазването на здравето, превоза и енергетиката.
„ Абсолютен приоритет би трябвало да е преодоляването на инфлацията и увеличението на приходите ”, акцентира Гьоков. Той показа целите на левицата за първите 100 дни ръководство, измежду които:
1.    Налагане на таван на цените.
2.  Изземане на свръхпечалбите на енергийните сдружения, които да се преразпределят заслужено на семейства и компании.
3.    Връщането на учебни заведения, лечебни заведения, общини на контролирания пазар на сила.
4.    Продължаване на поддръжката за бизнеса за цената на тока.
5.    Увеличаване на минималната работна заплата на половина от междинната.
6.    Въвеждане на необлагаем най-малко, който да е най-малко на прага на бедността.
7.    Въвеждане на безвъзмездни медикаменти за деца до 14-годишна възраст.
8. Освобождаване на младежите до 26 години от заплащане на налог върху прихода.
9. Приемане на определението за енергийно и водно небогати и да разпределяне на целева поддръжка за нуждаещите се.
10. Справедливо преизчисляване на пенсиите и да увеличение на вдовишката добавка.
В хода на полемиката ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева изрече признателност за положителното обществено партниране през последните няколко месеца, изключително по отношение на изменението на учителския пенсионен фонд.
„ В комплицирания съдружен кабинет вие успяхте да покажете, че сте партията, която освен на приказки, само че и на каузи може да направи положителни неща за хората – и за пенсионерите, и за работещите. Като представител на промишлеността, ние сме удовлетворени от срещите с госпожа Нинова в Министерството на стопанската система и промишлеността. Видяхме действителна дейна активност във връзка с поддръжка на промишлеността ”,  обърна се към представителите на Българска социалистическа партия Васил Яначков, ръководител на Синдикална федерация „ Металици ” в КНСБ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР